mei 27, 2018

Heuvelink prijs 2017-2018, Phoen’x Estate Concepts: winnaar publieksprijs voor Drie-kapper Vosdijk

Jeroen Helder, architect die wat meer wilde ontwikkelen en Egbert van den Brink, een ontwikkelaar die meer wilde ontwerpen besloten tot een unieke samenwerking in 2012.

Samen richten zij Phoen’x Estate Concepts op, een samenwerking met een uniek doel in de crisistijd. Project-ontwikkelen en architectuur op een andere manier dan gebruikelijk, gefinancierd en tot stand gekomen op innovatieve wijze.

 

We vonden een mooie ‘blackspot’ (braakliggend terrein of gebouw in wijk of straat) door letterlijk rond te fietsen, met een monumentale rode Beuk van 150 jaar oud welke behouden moest worden. Een voormalige tuin van een Notariswoning. Hoe lossen we dit op? Per direct een enorme uitdaging.

 

Gesprekken met de buurt, onderzoek naar de wens en mogelijkheden vanuit de buurt, uiteindelijk zelfs Nederlands eerste Vastgoed project (Bouwaandeel) wat met crowd-funding tot stand is gekomen.

 

De samenwerking bracht ons verfrissende ontwerpen en woon-concepten, duurzaam en van grote kwaliteit conform de huidige tijd en toekomst, als impuls voor de omgeving.

 

Trots zijn we dan ook dat het publiek ons koos ondanks de kleinschaligheid van het project!

 

Ondanks dat Jeroen heeft besloten zijn architectenbureau onder de naam JCR Helder verder alleen uit te bouwen is het Park-gebouw Doetinchem totaal ontwikkeld volgens het Phoen’x Estate Concept label.

 

Allen bedankt namens Phoen’x Estate Concepts


Egbert van den Brink

Jeroen Helder

Maaike van der Gaag